Historie

Stedet har lånt det gamle øgenavn for Nikolaj Plads, som i 1800-tallet var hjemsted for byens slagterboder og derfor blev kaldt ’Maven’ i folkemunde.

Vi har fjernet de blodige spor og luftet grundigt ud, men den uformelle charme er her stadig.

Læs endvidere mere om historien i artiklen om Nikolaj kirke her

Bæredygtige tiltag

Hos Maven arbejder vi med et sæsonbestemt køkken, hvor vi ud fra økologiske, lokale råvarer sammensætter og skaber vores retter og menuer. Vi har fokus på at mindske madspild ved blandt andet at bestille vores råvarer på kilobasis og ved at benytte ukurante udskæringer, der mange steder kasseres. 

Foruden grundig affaldssortering samarbejder vi med bæredygtige samarbejdspartnere som eksempelvis Daka Reefood, der henter og omdanner vores brugte fritureolie til diesel, ligesom vi har etableret eget vandrensningssystem, der erstatter flaskevand. 

Video om Maven

Følg os på instagram @restaurantmaven